21 Δεκεμβρίου 2023

 

Δυναμώσαμε το φως σε νου και καρδιά με τα βιβλία!

Η Σχολική μας Βιβλιοθήκη συμμετείχε στη Πανελλαδική Δράση Ανάπτυξης Φιλαναγνωσίας

“ΧΑΡΙΖΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ... ΔΥΝΑΜΩΝΩ ΤΟ ΦΩΣ”

που διεξήχθη τη μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου (για το βόρειο ημισφαίριο) - την 21η Δεκέμβρη - και αφορούσε όλους εκείνους που αγαπούν τα βιβλία.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, έχοντας στο πλευρό μας ενθουσιασμένους με την ιδέα μαθητές και γονείς, συνταχθήκαμε με αυτήν την κινητοποίηση και γεμίσαμε όλοι μαζί τον ουρανό με το φως των βιβλίων.

Να πώς τα καταφέραμε:

Την Πέμπτη 21/12/2023, από νωρίς το πρωί στη Σχολική μας Βιβλιοθήκη, έλαβε χώρα ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ βιβλίων για όλους τους μαθητές μας ανά τάξη.

Κάθε παιδί αγόρασε ένα παιδικό βιβλίο ή διάλεξε ένα από την προσωπική του συλλογή για να το χαρίσει σε κάποιον συμμαθητή του - άγνωστο σε ποιον - και να βοηθήσει να δυναμώσει το φως. Μοιράστηκε με τους συμμαθητές του και τους λόγους που επέλεξε να συμμετέχει στην ανταλλαγή με αυτό το βιβλίο, εξηγώντας τους σε ένα χαρτάκι πάνω στο περιτύλιγμα.

Η φιλόξενη αίθουσα του ισογείου γέμισε από ματάκια που έλαμπαν από αγωνία, καθώς επέλεγαν έναν αριθμό από την αυτοσχέδια κληρωτίδα και χαμόγελα που φώτιζαν τα υπέροχα προσωπάκια μόλις έπαιρναν στα χέρια τους το όμορφα τυλιγμένο βιβλίο που τους τύχαινε!

Τι κι αν άλλο ήταν λίγο πιο παλαιό ή πιο μικρό από κάποιο άλλο; Η χαρά του μοιράσματος παρέμενε ίδια. Και σε κάθε σπίτι εκείνη τη μέρα έφτασε μια ξεχωριστή ιστορία! Μια ιστορία που έφερε το φως…

Επιμέλεια: Σύλλογος Διδασκόντων 

Πρόσθετες πληροφορίες