Δράσεις Φιλαναγνωσίας 2022-2023

 

ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

 

Α’ και Β’ Τάξεις

 

fwkaki

 

Κάθε άνοιξη τα παιδικά βιβλία έχουν την τιμητική τους. Έτσι και φέτος, ο Απρίλης κι ο Μάης έφεραν μαζί με τα λουλούδια και τα χρώματα, τρεις υπέροχες συγγραφείς στο σχολείο μας.

 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, στον φιλόξενο χώρο της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης,οι μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τη συγγραφέα Βασιλική Ρουμελιώτου με το βιβλίο της «Μην πας φωκάκι», των εκδόσεων Πάπυρος.

 

Περάσαμε τέλεια! Ακούσαμε με προσήλωση την περιπέτεια του γλυκού μας ήρωα, συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε, παίξαμε, γελάσαμε και μάθαμε τους βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας, μέσα από την απίστευτα διαδραστική παρουσίαση της αγαπημένης μας κας Ρουμελιώτου.

 

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την ημέρα επίσκεψης:

fwkakiT1  fwkakiT2 
 fwkakiT3  fwkakiT5
 fwkakiT5  fwkakiT6
 fwkakiT7  fwkakiT8

 

 

Οι μαθητές/τριες του Β2 έγραψαν και γράμματα στο φωκάκι… Βρείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις εργασίες τους, σε αυτό τον σύνδεσμο.

 

Ευχαριστούμε πολύ  την κα Ρουμελιώτου για την καταπληκτική παρουσίαση  Το μπρελόκ με το φωκάκι θα μας συνοδεύει πάντα για την ασφάλειά μας… Εκπαιδευτικοί και παιδιά ενθουσιαστήκαμε κι ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντησή μας …του χρόνου …. με τον Λουκιανό από το «Μίλα»… ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ με μπόλικη έμπνευση 

 

Γ’ και Δ’ Τάξεις

 

teras 

 

Κι οι ανοιξιάτικες επισκέψεις συνεχίστηκαν….

 

Την Τετάρτη 3 Μαΐου2023 οι μαθητές/τριεςτων Γ΄ και Δ΄ τάξεων συνάντησαν τη συγγραφέα κα Πλησή Παναγιώταγια το βιβλίο της «Δεν είμαι τέρας, σου λέω» των εκδόσεων ΚΕΔΡΟΣ.

 

Με αμεσότητα και πολύ πολύ κέφι, η συγγραφέας απάντησε σε όλες τις απορίες των παιδιών για τον ήρωα του βιβλίου της, τον Αγάπιο, τον οποίο λατρέψαμε και προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε… Σε αυτό μας βοήθησε η τόσο ζωντανή και παιχνιδιάρικη παρουσίαση της κας Πλησή, της δικής μας κας Παναγιώτας, όπως την αποκαλούσαν οι μαθητές/τριες εκείνη την ημέρα….

 

Δείτε εδώ στιγμιότυπα:

terasT1.jpg terasT2
terasT3 terasT4

 

Στον παρακάτωσύνδεσμο δείτε όσα η κα Πλησή ανέβασε στησελίδα της για την επίσκεψή της αυτή στο σχολείο μας. 

teras5

 

 

 Σας ευχαριστούμε θερμά κα Πλησή …. Το μήνυμα που στέλνουμε σε όλους είναι πως κανένα παιδί δεν είναι τέρας …. Απλώς είναι διαφορετικό…..

 

Σας περιμένουμε ξανά κι άλλη χρονιά κοντά μας, με ένα από τα άλλα βιβλία σας….

 

Ε’ και ΣΤ’ Τάξεις

 

nautika 

Οι ανοιξιάτικες επισκέψεις ολοκληρώθηκαν….

 

Την Πέμπτη 18/5 οι Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις συνάντησαν τη συγγραφέα κα Δικαίου Ελένη με το βιβλίο της «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ.

 

Με συγκίνηση ακούσαμε τη συγγραφέα να μας αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από το βιβλίο της. Ένα βιβλίο που αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς της, που ζούσε στη Σμύρνη των αρχών του προηγούμενου αιώνα, όπου «όλα ήταν μαλακά και ζεστά σαν αγκαλιά…»

 

Ώσπου όλα αρχίζουν να αλλάζουν και έρχεται ο ξεριζωμός κι η προσφυγιά .

 

Κατόρθωσαν οι δίδυμες αδερφές, ως γνήσια παιδιά της Ιωνίας να μην ξεχάσουν; Απέδειξαν πως ο κόσμος που έφεραν ήταν πιο όμορφος κι ανθρώπινος από αυτόν που βρήκαν; Έφεραν στην ξερή περιφρονημένη γη μια καινούρια Ιωνία;

 

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα και σε άλλα πολλά που αφορούσαν τη συγγραφική της πορεία απάντησε με την τεράστια υπομονή της η κυρία Δικαίου. Μέσα από το φωτογραφικό υλικό που μοιράστηκε μαζί μας, αλλά και μέσα από τις γλαφυρές περιγραφές των χαρακτήρων του βιβλίου της γνωρίσαμε σημαντικές στιγμές της ελληνικής ιστορίας… Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο που η συγγραφέας έγραψε για παιδιά, αλλά που διαβάζεται με ενδιαφέρον και από μεγάλους…

nautikaT1 nautikaT2

 

Προς το τέλος της επίσκεψής της η κυρία Δικαίου υπέγραψε με χαρά τα αντίτυπα των βιβλίων της, ενώ είδε με ενδιαφέρον τις εργασίες των παιδιών μέσα από τον ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων- padlet- ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΥΤΙΚΑ που είχαμε δημιουργήσει.

nautikaT21 nautikaT22

 

Ποιήματα, ακροστιχίδες, σκέψεις και συναισθήματα, σταυρόλεξα, αποτύπωση σκηνών με ζωγραφιές ή κόμικς και τόσα άλλα που μπορείτε να δείτε κι εσείς πατώντας στον παραπάνω σύνδεσμο.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ κα Δικαίου… Απολαύσαμε τη συνάντηση μαζί σας! Ευχόμαστε από καρδιάς η έμπνευση να μη σας εγκαταλείψει ποτέ !

 

Επιμέλεια παρουσίασης: Σύλλογος Διδασκόντων 13ου ΔΣ Νίκαιας

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες