Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2015

«Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

SID2015 SaferinternetGR Logo 

Ο 12ος εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders και το πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2005 ανέλαβε τα ηνία το  Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης INSAFE, και σήμερα ο αριθμός των χωρών έχει ξεπεράσει τις 100 παγκοσμίως!

 

Όπως κάθε χρόνο, η Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής του εορτασμού στην Ελλάδα, μας προσκάλεσε να δράσουμε ως «Πρεσβευτές» και πολλαπλασιαστές της ημέρας αυτής, μεταδίδοντας το φετινό σύνθημά της:  «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!», διοργανώνοντας δικές μας εκδηλώσεις μέσα στο σχολείο μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ετήσιο εορτασμό του Ασφαλούς Διαδικτύου, στην ιστοσελίδα του saferinternet.gr 

Στο σχολείο μας, στο μάθημα της Πληροφορικής, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις, προβολή σχετικών μικρών ταινιών (video) και συζητήσεις σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο με αντίστοιχη διαβάθμιση θεματολογίας ανά τάξη.

Ενδιαφέρον Υλικό

Η ταινία συμπαραγωγή της Safer Internet Hellas (saferinternet.gr) και της art productions (artpro.gr): "Το Παντοπωλείο", αναδεικνύει τη σημασία της κριτικής σκέψης κατά τη χρήση του Διαδικτύου.

Φυλλάδιο για το διαδικτυακό εκφοβισμό.

Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης - Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας

 

Πρόσθετες πληροφορίες