Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού (11-17 Οκτωβρίου 2014)

code-week14-a3-v2-11

  Στις 11-17 Οκτωβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού. Εκατομμύρια παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις και θα παρακολουθήσουν μαθήματα για να μάθουν προγραμματισμό και να αποκτήσουν συναφείς δεξιότητες. Η ιδέα είναι να προβληθεί ο προγραμματισμός, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή άτομα που έχουν μεγάλη επιθυμία να αποκτήσουν γνώσεις.

 

Οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής και οι σχολικοί τους σύμβουλοι, με την αιγίδα του ΥΠΑΙΘ 148023/Γ2/17-09-2014 , υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, στο πλαίσιο δράσεων με τίτλο «Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα».

Ενημερωτική Επιστολή στους γονείς των μαθητών του σχολείου.

2014-10-11 17 eyr ebd kodika logo

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού:
http://events.codeweek.eu/view/2473/event/

Στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ - Πληροφορική, θα πραγματοποιηθούν:

  • συζήτηση με τους μαθητές για την Πληροφορική και τον κώδικα προγράμματος και το πώς μπορούν να γίνουν δημιουργοί και όχι μόνο καταναλωτές
  • εκπόνηση κατάλληλης μαθησιακής βιωματικής δραστηριότητας στη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας μαθήματος Πληροφορικής μέσα στην εβδομάδα, για κάθε τμήμα, που μπορεί να περιλαμβάνει ανάπτυξη/τροποποίηση κώδικα, αλλά και επίδειξη, προβολή video κλπ. Ειδικά για τους μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης, οι δραστηριότητες αυτές θα είναι εισαγωγικές στα πλαίσια της "εισαγωγής στον προγραμματισμό" που αποτελεί μέρος της ύλης τους για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Οι μαθητές των τάξεων Α,Β,Γ,Δ θα έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές προγραμματισμού, με τη βοήθεια του προγράμματος "RUN MARCO"

runmarco

http://marco.allcancode.com/

Οι μαθητές των τάξεων Ε και ΣΤ θα προγραμματίσουν ένα ρομπότ - συναρμολογώντας οδηγίες - για να ανάψει όλα τα πλακάκια με φως σε διάφορα επίπεδα, στο παιχνίδι lightbot.

lightbot

http://lyk-tragaias.mysch.gr/lightbot/

 

 Περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες:

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού: μπες κι εσύ στο πρόγραμμα!
http://www.openscience.gr/codeEUGreece

Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα
http://cseduweek.wordpress.com/

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες