Πρώτη Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (6/10/2014)

Σύμφωνα με τις Υ.Α. 143571/Γ4/10-9-2014 περί «Θεσμοθέτησης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» και ΓΔ 58β/1-9-2014 περί «Κοινωνικού Σχολείου»:

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Το σχετικό έγγραφο του τμήματος Φυσικής Αγωγής είναι διαθέσιμο εδώ.

Στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις
στα πλαίσια της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Το σύνολο των μαθητών συμμετείχαν σε αθλητικές εκδηλώσεις στον προαύλειο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές των τάξεων Α, Β και Γ ασχολήθηκαν με το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ποτέ...αχινό", το οποίο εικονογράφησαν μοναδικά και πρόσθεσαν τις φωνές τους στην αφήγησή του. Το αποτέλεσμα, το παρακολούθησαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Οι μαθητές των τάξεων Δ, Ε και ΣΤ, στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ, δημιούργησαν στο εργαστήριο Πληροφορικής παρουσιάσεις και video, τα οποία παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ποτέ ... αχινό!

Η παρουσίαση των μαθητών της Δ και Ε τάξης : Ρατσισμός και Διαφορετικότητα.

Το βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας.

 

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες